Thursday, August 22, 2019

Пам’ять без обмежень. Потужні стратегії запам’ятовування (Kevin Horsley)


Найкращі цитати та нотатки:

"Грандіозний прорив у вашому житті станеться тоді, коли ви усвідомите, що здатні навчатися абсолютно всьому необхідному для досягнення будь-якої мети. Це означатиме, що ви зможете стати будь-ким та мати й робити будь-що (Браян Трейсі)"

Ефективне навчання. Знати більше, менше вчити. (промо-лінк)

"Просто розуміти інформацію - замало, потрібно ще й уміти пригадати та застосувати її в будь-який момент. Пам'ять допомагає нам нагромаджувати всі здобуті знання."

"Здатність учитися та запам'ятовувати - найдивовижніші якості мозку. Навчання дає змогу засвоювати нову інформацію, а пам'ять зберігає її протягом тривалого часу. Пам'ять - це основа навчання."

"Інформація притягується до інформації - що більше ви знатимете, то легше навчатиметеся новому"

"Мені таки вдалося перемогти дислексію - тепер за тиждень я читав і засвоював приблизно чотири книжки, а за годину міг вивчити те, на що інші люди витрачали місяці."

"Найкраща порада щодо покращення концентрації, яку я коли-небудь чув, звучаала приблизно так: "Де б ти не був - будь там!" (Джим Рон)"

"Доки ви будете порпатись у землі з індиками, доти не літатимете з орлами (Зіг Зіглар)"

"Єдине, що заважає вам досягнути омріяної мети - кляті відмовки. Ким би ви стали, якби не вони? Подумайте лишень..."

"Річард Бендлер сказав :"Переконання грунтуються не на правді, а на вірі. Однак саме вони керують нашою поведінкою.""

"Усе, що ви робите, говорите й розумієте - завдяки пам'яті. Це найважливіша функція вашого мозку. Удосконаливши її, ви покращите все своє життя."

"Якщо ви незадоволені своїм місцем - змініть його. Ви не дерево! (Джим Рон)"

"Зосередьте увагу на своєму завданні. Якщо сонячне проміння не сфокусувати, ним нічого не розпалити. (Александер Грехем Белл)"

"Навчіться мовчати. Дозвольте мозку слухати й вбирати інформацію (Піфагор)"

"Конфлікт - ворог концентрації"

"Мультизадачність - це міф, що марнує час та руйнує концентрацію і спокій."

"Левиця завжди полює на одну антилопу гну. Вона ніколи не переслідує двох одночасно, бо знає, що це зменшить її шанси на успіх."

"Консультантка з нейронауки Мерілі Спрінгер стверджує, що мультизадачність "сповільнює людину на п'ятдесят відсотків і ще на п'ятдесят відсотків збільшує кількість помилок""

"Блез Паскаль казав: Усі людські біди від невміння насолоджуватись тишею й самотністю"

"Ідеальна пам'ять - це вміння, а не дар."

"Якби ваш мозок не вмів трансформувати слова у візуальні образи, навчання і читання були б безглуздими та невимовно нудними."

"Читання й розуміння - творчий процес, до якого залучена уява. Він настільки вражаючий, що нагадує магію. Якщо нам вдається подумки візуалізувати інформацію, ми її успішно засвоюємо."

"Сумніваюсь, що думаючи про коня, ви уявляли літери "к", "і", "н", "ь". Натомість у вашій свідомості виник мультисенсорний образ, на позначення якого використовують ці літери. Чуття роблять візуальні образи реалістичними й пам'ятними. Використовуйте свої чуття."

"Якщо ви волітимете щось запам'ятати, проте не будете залучати уяву, нічогісінького не вийде. Саме в уяві сконцентрована вся сила пам'яті."

"Будь-які складні поняття стають змістовними і пам'ятними, якщо їх перетворювати на візуальні образи."

"Найбільший секрет надпотужної пам'яті полягає в умінні візуалізовувати й оживляти інформацію за допомогою уяви."

"Ускладнювати просте - це банальність. Спрощувати складне - справжня креативність. (Чарльз Мінгус)"

"Щоб змінитися - треба змінити поведінку"

"будь-яке слово з будь-якої мови - це лише картинка, намальована літерами."

"Секрет швидкісного навчання полягає у віртуозній систематизації нової інформації."

"Креативно-емоційні види інтелекту: 1) творчий інтелект 2) внутрішньоособистісний інтелект 3) соціальний інтелект 4) духовний інтелект 5) фізичний інтелект 6) сенсорний інтелект 7) сексуальний інтелект 8) числовий інтелект 9) просторовий інтелект 10) вербальний інтелект"

"Десять емоцій сили: 1) любов і ласка 2) вдячність 3) допитливість 4) хвилювання і пристрасть 5) рішучість 6) гунчкість 7) упевненість 8) бадьорість і життєрадісність 9) енергійність 10) уміння віддавати"

"Ви запам'ятовуєте те, про що думаєте. Пам'ять - це осад думок. (Даніель Віллінгем)"

"Дванадцять щоденних пунктів від Джона Максвелла: 1) ставлення 2) пріоритети 3) здоров'я 4) сім'я 5) мислення 6) зобов'язання 7) фінанси 8) віра 9) стосунки 10) щедрість 11) цінності 12) зростання"

"Головне - регулярна практика. Що більше ви тренуватиметеся, то краще вам усе вдаватиметься"

"Ваш мозок - асоціативний комп'ютер з необмеженими можливостями"

"Навчання - це приєднання нової інформації до старої, створення зв'язків між відомим та невідомим."

"Пам'ятайте, що ім'я людини - найсолодший і найважливіший для неї звук у будь-якій мові. (Дейл Карнегі)"

"Поганої пам'яті не імена не буває, проте буває погана стратегія запам'ятовування"

"Скомбінуйте кілька літер - і матимете слово, яке щось позначає: образ, емоцію, людину. Згрупуйте декілька чисел - і отримаєте ... ще одне число. (Домінік О'Браєн)"

"Пересічна людина може запам'ятати приблизно сім чисел у прямому порядку і чотири-п'ять в оберненому. якщо ж ваша пам'ять добре натренована, ваші можливості не обмежені. Наприклад, я можу запам'ятати будь-яке п'ятдесятизначне число за двадцять секунд, а стозначне - за сорок п'ять."

"Рівень зацікавленості вимірюється обсягом збереженої в пам'яті інформації (Філіп Боссерт)"

"Тоні Б'юзен (автор понад 80 книжок) вигадав інтелект-карти на початку 1970-х років."

"програма iMindMap"

"Успіх - це не магія і не диво. Успіх - це природний наслідок постійного застосування базових принципів. (Джим Рон)"

"Пам'ять - це щоденник, який ми завжди тримаємо при собі (Оскар Вайлд)"

"Часто і багато сміятися, завоювати повагу інтелектуалів та любов дітей, заслужити високу оцінку справедливих критиків і пережити зраду фальшивих друзів, цінувати красу, щоб бачити в людях найкраще, залишити світ по собі трішечки кращим - зростивши здорову дитину, чи посадивши сад, чи покращивши чиїсь соціальні умови, знати, що хоча б комусь дихалося легше від того, що ти жив. Ось що означає досягнути успіху."

"Людський мозок - дивовижний орган. Він починає працювати, щойно ви народжуєтеся, і не припиняє свою роботу, аж доки ви не беретеся виголошувати промову. (Джордж Джессел)"

"Немає сенсу вчити нове, якщо потім не зможете його пригадати. Усе, що збільшує потужність пам'яті, розширює доступ до набутих знань (Річард Рестак)"

Тренуй Свій Мозок разом з Readlax (промо-лінк)

"Без пам'яті не має навчання. Що сильніша ваша пам'ять, то краще ви вчитеся."

"Перш ніж братися за навчання, сформуйте МІЦний образ - мету, інтерес, цікавість"

"Якщо ви будете вірити в обмеження, то житимете обмеженим життям"

"Усі ми любимо перемагати, та чи багатьом подобається тренуватися? (Марк Шпіц)"

"Самодисципліна - це не знущання над собою, а підвищення стандартів заради високої мети."

"Біда не в тому, що ваші цілі нереальні. Просто вам бракує самодисципліни й наполегливості. Щоб це змінити, потрібно зробити лише чотири кроки: сформулюйте мету, прийміть рішення, припиніть дослухатися до своїх почуттів, практикуйтеся щодня"

"Єдиний шлях до успіху - це самодисципліна. Пам'ятайте: життя винагороджує тільки за дії!"

"Манфред Шпітцер у своїх експериментах продемонстрував, що вивчивши текст (без допомоги мнемонічних методів), пересічна людина пам'ятає: через 1 день - 54%, череж тиждень - 35%, через два тижні - 21%, через три тижні - 19%, через чотири тижні - 18%"

"Якщо не повторювати вивчене, будь-яке навчання - це марнування часу!"

"Матеріал потрібно повторювати через дедалі більші проміжки часу: через годину, через день, через три дні, через тиждень, через два тижні, через три тижні, через чотири тижні, через два місяці, через три місяці а відтак він залишиться у вашій пам'яті назавжди."

"Людський мозок - єдиний у світі комп'ютер з подібною характеристикою: що більше ви у ньому зберігаєте, то більше він може вмістити."

"Брайс Марден сказав: "Можливості тренування мислення неосяжні, а наслідки - вічні. Утім мало хто докладає зусилля, щоб спрямувати це у правильно русло - більшість пускає усе на самоплив""


View all my reviews

No comments:

Post a Comment

"Мистецтво мислити системно" Донелла Медоуз

Швидкочитання (промо) Кращі нотатки з книги: “Це основна ідея теорії систем. Завваживши звʼязок між структурою та поведінкою, ми починаємо ...