Sunday, June 13, 2021

RECвізити. Антологія письменницьких голосів. Книга друга

RECвізити. Антологія письменницьких голосів. Книга друга
4 кращих книг про швидкочитання (промо-лінк)

Кращі записи та цитати з книги:

"література - це розставлення правильних слів на правильних місцях"

"Набоков і Пєлєвін - це єдині, кого я перечитую, і то щоразу раідше, і Пєлєвіна тільки раннього."

"Юрій Іздрик народився 16 серпня 1962 р. в м. Калуш на Івано-Франківщині. Нащадок репресованого греко-католицького священика... Автор книжок прози "Острів КРК", "Воццек & воццекургія", "АМ(тм)", "ТАКЕ", "Флешка-2GB", роману "Подвійний Леон", збірок поезії "Ю", "Після прози" та "AB OUT", авторського поетичного-прозового альбому UNDERWORLD та ін. 2009 року зарозм з львівським поетом Г. Семенчуком заснував літературно-музичний проект "DrumТиАтр". Книга "ТАКЕ" перемогла в конкурсі "Книга року BBC-2009""

"Ми усвідомлювали, що до українців було найжорстокіше ставлення. Чомусь Росія завжди боялася (і боїться понині) українського самостійного життя."

"Патріотизм - те, без чого людина не може існувати. Це занурення в середовище свого народу, своїх батьків, прадідів."

"Ігор Калинець народився 9 липня 1939 р. в м. Ходорів на Львівщині. 1961 року закінчив філологічний факультет Львівського університету ім. І. Франка. 1972 року засуджений до 6 років ув'язнення та 3 років спецпоселння.... Автор 17 поетичних збірок, об'єднаних у цикли "Пробудженя муза", і "Невольнича муза", а також книжок для дітей "Книжечка для Звінки", "Про дівчинку і квіти", "Пан Ніхто", "Дурні казки", "Так собі та інше", "Казки зі Львова", а також розвідки "Значне і незначне про Антонича"... Автор повісті "Молімось зорям дальнім.""

"Ростуть тільки ті, хто має з ким говорити."

"тільки в контакті, тільки маючи здатність щось проговорювати, ти ростеш і живеш. Ніколи не можна бути останньою ланкою"

"Любов - це Бог. Вони не є взаємозамінні, але тільки ці два слова разом дають повноту, яка живить усе."

"Свобода - це величезна відповідальність. Це право зробити те, що ти хочеш, але з розумінням того, що абсолютно за все тебе спитають."

"Маріанна Кіяновська народилася 17 листопада 1973 р. в м. Жовква на Львівщині. 1997 року закінчила філологічний факультет Львівського університету ім. І. Франка... Автор поетичних книг "Інкарнація", "Вінки сонетів", "Міфотворення", "Кохання і війна" (у співавторстві з М. Савкою), "Книга Адама", "Звичайна мова", "Дещо щоденне", "ДО ЕР", "373" та книги прози "Стежка вздовж ріки"."

"в житті найважливіше - не зраджувати те, у що віриш, і вміти бути вдячним."

"найвишуканіша українська мова, як на мене, в Лесі Українки."

"В музиці чайковського є велике українське зерно, а його розуміння оркестру рівне Бетховену."

"Іван Малкович народився 10 травня 1961 р. в с. Нижній Березів на Івано-Франківщині... 1981 року в газеті "Літературна Україна" вийшла перша велика поетична добірка Малковича зі вступним словом Д. Павличка, 1984 року - поетична збірка "Білий камінь", видавничу рецензію на яку написала Л. Костенко. Інши поетичні збірки - "Ключ", "Вірші", "Із янголом на плечі", "Вірші на зиму", "Все поруч", "Подорожник". "

"Про Другу світову війну я скажу так: ми втопили німців у власній крові. Що ж похвалитися, коли такими жертвами страшними, такими мільйонами вбитих перемогу здобути? Не День меремоги, а День смутку маємо відзначати."

"Юрій Мушкетик народився 21 березня 1929 р. у с. Веркіївка на Чернігівщині. 1953 року закінчив філологічний факультет Київського університету ім. Т. Шевченко. 1958 року очолив журнал "Дніпро"... В літературному доробку - романи та повісті "Гайдамаки", "Серце і камінь", "Крапля крові", "Останній острів", "Біль", "Суд над Сенекою", "Гетьманьский скарб", "Рубіж", "Яса", "На брата брат", "Погоня", "Останній Гетьман", "Час звіра" та ін. Лауреат премії ім. Т. Шевченка (1980). Герой України (2009)."

"Література радянських часів має трактуватися, як література, яка творилася в підневільних умовах."

"Ніхто не має такого розмаху в нашій літературі, як Іван Франко"

"Найважливіше - це пошанувати час, зрозуміти, що ти - тимчасовий."

"Дмитро Павличко народився 28 вересня 1929 р. в с. Стопчатів Косівського району на Івано-Франківщині... Автор понад 20 збірок поезій, серед яких "Правда кличе", "Гранослов", "Таємниця твого обличчя", "Покаянні псалми", "Золоте ябко", "Три строфи", "Вірші з Майдану" та ін. Автор пісенних текстів "Впали роси на покоси", "Лелеченьки", "Долиною туман тече", "Явір і яворина", "Я стужився, мила, за тобою", "Два кольори" та ін. Книжки для дітей: "Золоторогий олень", "Дядько Дощ", "Де найкраще місце на землі", "Смерічка" та ін... Автор сценаріїв до кінофільмів "Сон" (1964) та "Захар Беркут" (1971)... Один із засновників Народного Руху та Демократичної партії України. Перший голова Товариства української мови ім. Т. Шевченка. Народний депутат України 1, 3 та 4 скликань... Герой України (2004).

"Я вірю в магію промовлених слів. Хто володіє мовою, той володіє світом."

"Коли людина хоче тільки успіху, вона працює лише на нього. Коли вона хоче тільки грошей, вона працює на них. Коли ж людина хоче отримати задоволення від своєї праці, то вона отримуватиме його."

"Сенс життя полягає в безкінечному пізнанні. Доки людина живе, вона повинна пізнавати..."

"Галина Пагутяк народилася 26 липня 1958 р. в с. Заколоть Дрогобицького району на Львівщині, дитячі роки провела в с. Уріж.... Автор книг прози "Діти", "Господар", "Потрапити в сад", "Гірчичне зерно", "Смітник Господа нашого", "Записки Білого Пташка", "Писар Східних Воріт Притулку", "Захід сонця в Урожі, "Королівство", "Слуга з Добромиля", "Книгоноші з Королівства", "Урізька готика", "Зачаровані музиканти, "Сни Юлії і Германа", "Магнат", а також повістей для дітей "Втеча звірів, або Новий бестіарій", "Лялечка і Мацько", книги мемуарів "Кожен день - інший" та ін."

"думаю, любов - це найкраще, що можна дати дітям."

"Тільки власна еволюція має для нас відчутний сенс. Робота над собою дає справжню радість."

"Тарас Прохасько народився 16 травня 1968 р. в м. Івано-Франківськ... Автор прозових книжок "Інші дні Анни", "FM Галичина", "НепрОсті", "Лексикон таємних знань", "З цього можна зробити кілька оповідань", "Порт Франківськ", "БотакЄ", "Одної і тої самої". У співавторстві з Мар'яною Прохасько видав книжки для дітей "Хто зробить сніг" ("Дитяча книга року BBC-2013"), "Куди зникло море" та "Як зрозуміти козу"."

"Стосунки в родині тримаються на непосяганні на територію іншої людини. Я впевнена, що любов робить людину цілісною. Якщо ж навпаки - руйнує, значить, це не любов."

"прочитала не дуже типову для Стівена Кінга книжку, яка називається "Як писати книжки". Він розчленовує процесс писання на найдрібніші компоненти..."

"Всі сюжети можна знайти у Шекспіра. Їх десять, може, й менше... Головне - не сюжет, а ідея, яку можна сформулювати в одному реченні або, за класикою, у двадцяти п'яти словах. А сюжет має вторинне значення. У ньому я зашифровую свою ідею."

"Моє життєве правило - ніколи не зраджувати того, в чому впевнена на сто відсотків."

"Те, що вимагає від нас певних конкретних дій, є не мрією, а метою. А до будь-якої мети можна дійти."

"Смерть - друга несправедливіть після старості."

"Віра в Бога - те, без чого життя втрачає сенс. Думаю, СЕНС ЖИТТЯ полягає в пошуках. Ми шукаємо його до останніх днів."

"Ірен Роздобудько Народилася 3 листопада 1962 р. у м. Донецьк... Авторка більше 30 книжок, серед яких романи - "Ескорт у смерть", "Гудзик", "Дванадцять, або виховання жінки в умовах, не придатних до життя", "Зів'ялі квіти викидають", "Амулет Паскаля", "Якби", "ЛСД. Ліцей слухняних дружин", "Зроби це ніжно", "Гудзик-2. Десять років по тому" та ін., твори для дітей - "Коли оживають ляльки", "Пригоди на острові Клаварен", "Арсен", автобіографічні "Переформулювання", "Мандрівки без сенсу і моралі", "Одного разу.." та дві збірки поезій."

"Толстой був для мене едукацією християнства... Я усвідомив, що Толстой дійсно зруйнував Росію. Колись я не розумів, чому його звинувачують у цьому, але це правда. Він показав усю абсурдність існування держави, її механізмів. І ця тема лишається мені близькою - прочитайте третій роман з моєї трилогії (Юрій Щербак). Випробування людини владою - одне з найважчих. Майже ніхто не витримує."

"Необов'язково ставати лауреатами Нобелівської премії і писати симфонії. Сенс життя може полягати в нормальному існуванні на основі законів добра і віри."

"Юрій Щербак народився 12 жовтня 1934 р. у м. Київ. Закінчив Київський медичний інститут (фах - санітарний лікар)... Дебют у літературі - повість "Як на війні", потому були роман "Бар'єр несумісності", збірка оповідань і повістей "Маленька футбольна команда", збірка віршів "Фрески і фотографії", роман "Причини і наслідки", повість "Чорнобиль" та романна трилогія - "Час смертохристів", "Час Великої Гри", "Час тирана". Автор книжок публіцистики - The Strategic Role of Ukraine", "Україна: Виклик і вибір. Перспективи України в глобалізованому світі XXI століття.", "Україна в зоні турбулентності" та політичного дослідження "Законотворчість: міжнародна діяльність Верховної Ради України і парламентів світу"."

No comments:

Post a Comment

"Мистецтво мислити системно" Донелла Медоуз

Швидкочитання (промо) Кращі нотатки з книги: “Це основна ідея теорії систем. Завваживши звʼязок між структурою та поведінкою, ми починаємо ...