Wednesday, January 29, 2020

Наснага [Powerful: Building a Culture of Freedom and Responsibility] (Petty McCord)

Наснага
Кращі цитати з книги:

"команду не створиш заохоченнями, регламентами чи винагородами. Для цього слід наймати талановитих, дорослих людей, які хочуть лише професійних викликів, і зрозуміло та безперервно пояснювати їм, у чому ці виклики полягають."

"Видатні команди радіють викликам"

"те, чого людям найбільше хочеться від своєї роботи: працювати з командою, якій ти довіряєш і якою захоплюєшся, разом зосередившись на неймовірних завданнях."

"Святий Грааль усіх бонусів - опціон на акції компанії."

"Прекрасні колеги, чітка мета і зрозумілі очікувані результати - ось найбільш наснажливе поєднання."

"Довірити людям відповідальність за їхній власний час стало одним із перших кроків до надання їм сили"

"Вони довіряють людям, які вже довели свої творчі здібності, а у поєднанні зі свободою, яку отримують ці люди, з'являється розуміння, що саме вони відповідальні за якість шоу. І вони виправдовують сподівання."

"Як зрозуміти, що ваші працівники та працівниці достатньо поінформовані? Ось мій критерій. Якщо зустріти будь-якого співробітника будь-якого рівня у кімнаті відпочинку чи у ліфті і запитати про п'ять найважливіших речей, над якими компанія працюватиме найближчі півроку, ця людина повинна миттєво назвати їх усі, від першої до п'ятої, в ідеалі - тими самими словами, якими ви доносили свої думки до персоналу, а ще краще - у тому самому порядку."

"Одне з найважливіших відкриттів, які може зробити для вас будь-який підприємець: говорити людям правду з відвертістю та повагою - зовсім не жорстого."

"анонімні дослідження і готові запитання не дадуть вам якісних даних. Якщо ви хочете дізнатися, про що насправді думають працівники, єдиний спосіб - це просто запитати їх, найкраще - особисто."

"міністр оборони Дональд Рамсфельд сказав знамениту фразу: "Воювати доводиться з тією армією, яка у вас є, а не з тією, яку ви хотіли б мати.""

"Ще одна помилка в розбудові команд - припускати, що нинішні працівники доростуть до завдань майбутнього."

"компанія - це спортивна команда, а не родина." !!!

"Навчання і вміння побачити потенціал для зростання - життєво необхідні навички для лідерів команд."

"Компанії існують не для задоволення працівників." !

"Справжнє і глибоке щастя від роботи з'являється тоді, коли з головою занурюєшся у виконання завдань разом із талановитими людьми, які теж повністю віддаються процесу, і ви знаєте, що клієнт у захваті від продукції чи послуги, над якими ви так наполегливо працюєте."

"Першокласний гравець однієї компанії може виявитися посереднім для іншої, і навпаки."

"підхід кандидата до вирішення завдань набагато важливіший за досвід роботи" !

"з причин, чому я не прихильниця щорічних оглядів продуктивності, - бо вони не лише забирають чимало часу вашого відділу кадрів, а й часто не мають нічого спільного з результативністю бізнесу та задоволенням потреб клієнтів."

"На які показники бізнесу безпосередньо впливає заповнення річної звітньості щодо продуктивності? Можливо, на дохід, зростання чи прибуток?" !!!

"Оцінюйте продуктивність після кожних десяти матчів."

"Єдиний показник успішності спортивних команд - виграні матчі, і саме тому в найкращих командах постійно замінюють не лише гравців, а і тренерів."

"Проблема з річною системою звітності не лише в її жорсткості та прив'язці до рішень щодо виплат, а й у часових і фінансових витратах. Попри весь витрачений час і ресурси, зазвичай вона навіть не надає людям потрібного зворотнього зв'язку і порад."

"якщо найнятий вами працівник не здатен виконати роботу, проблема в процесі найму, а не в людині. Ви просто найняли не ту людину. Це не її провина!"

"не існує прямого зв'язку між мотивацією і продуктивністю. Поставивши бізнес-показники вище за показники задоволеності, компанія почала краще розуміти, чим відрізняються продуктивні команди від непродуктивних."

"Неправдиві обіцянки призведуть до того, що люди почуватимуться зрадженими."

"Невдаха однієї компанії може бути скарбом для іншої."

View all my reviews

No comments:

Post a Comment

"Мистецтво мислити системно" Донелла Медоуз

Швидкочитання (промо) Кращі нотатки з книги: “Це основна ідея теорії систем. Завваживши звʼязок між структурою та поведінкою, ми починаємо ...