Monday, December 28, 2020

Тренуй свою пам'ять (Рюта Кавашіма) [Train Your Memory]

тренуй свою пам'ять
Тренуй Свій Мозок разом з Readlax: Швидкочитання. Ігри для мозку. Тренування пам'яті. (промо-лінк)

Записи з книги:

"З розвитком інформаційних технологій мозок сучасної людини стає слабшим (хоча й здається, що навпаки)"

"Цілком можливо, що XXI століття стане століттям розумових розладів."

"30 арифметичних прикладів. Розв'яжіть якомога швидше тридцять простих арифметичних прикладів (на додавання, віднімання, множення)... Для мозку значно корисніше виконувати прості арифметичні дії в швидкому темпі, ніж розв'язувати складні задачі."

"Тест на запам'ятовування чисел. Запам'ятайте за дві хвилини якомога більше чисел та їхнє розташування. Потім за дві хвилини запишіть якомога більше чисел у правильному порядку, не підглядаючи."

"Малювання за числами і літерами. Якомога швидше проведіть лінію від цифри 1, чергуючи цифри та літери (від 1 до А, від А до 2, від 2 до Б тощо)... Цей тест спонукає до роботи багато ділянок мозку, у тому числі префронтальну кору."

"Щоденне тренування мозку - це легкий спосіб активізувати роботу префронтальної кори."

"під час роботи зі складання речень на комп'ютері префронтальна кора не активізується - це відбувається лише під час ручного письма." !!!

"Читання в голос. Швидке свідоме читання активізує префронтальну кору та попереджає розвиток забудькуватості. Результати експериментів показують: якщо здорова людина буде виконувати цю вправу щодня, то за місяць її пам'ять покращиться приблизно на 20 відсотків."

"книга "Читаємо в голос: тренування мозку для дорослих. Читаємо літературні шедеври, пишемо ієрогліфи 60 днів" (Рюта Кавашіма, видавництво "Кумон")"

"Оскільки тренування мозку займає небагато часу, важливо робити його регулярно. Мета - займатися щодня по 5-10 хвилин, щонайменше - 5 днів на тиждень. Не потрібно проводити довготривалі тренування. Регулярні зусилля підтримують мозок у бадьорому стані. Проте необхідно уникати перевтоми. Якщо ви погано почуваєтеся - зробіть перерву."

"Я рекомендую займатися зранку після сніданку. Адже після їжі, завдяки поповненню запасів глюкози - "палива" для нервових клітин, мозок працює енергійніше."

"якого б жанру передачу ви не дивились, активність префронтальної кори в цей час знижується до стану, який спостерігається під час сну."

".. спілкуватися з людьми, готувати їжу і сміятися корисно для укріплення душевного та фізичного здоров'я, оскільки ці заняття активізують префронтальну кору головного мозку."

"Останні дослідження мозку показали, що в людей, які тренувалися протягом трьох місяців, покращилася провідність синапсів та значно збільшилася кількість нейронних зв'язків."
Readlax: Тренування мозку. 1) Пам'ять. 2) Фокус. 3) Читання. (promo)

No comments:

Post a Comment

"Мистецтво мислити системно" Донелла Медоуз

Швидкочитання (промо) Кращі нотатки з книги: “Це основна ідея теорії систем. Завваживши звʼязок між структурою та поведінкою, ми починаємо ...