Saturday, November 27, 2021

Your Mental Health Workout. Фітнес для душі (Зої Астон)

Фітнес для душі. 5 тижнів до щасливого життя
Швидкочитання - це система прийомів, щоб читати швидше, не втрачаючи розуміння. Методи швидкочитання включають в себе: 1) групування слів, читання цілої фрази за одну фіксацію; 2) мінімізацію субвокалізації (промовляння слів у голові); 3) блокування регресії; 4) поліпшення робочої пам'яті; 5) збільшення зорового "вікна" (visual span). (промо-лінк)

Цитатник з книги:

"Думками ми називаємо слова в нашій голові, наш спосіб розмовляти з іншими й собою. За їхньою допомогою ми озвучуємо ідеї, розповідаємо людям про себе й прийняті нами рішення."

"Думки є вашим основним інструментом на фітнесі для душі"

"робота над почуттями - це шлях росту й зцілення"

"Почуття допомагають нам спілкуватися. Це наш спосіб взаємовпливати на настрій. Почуття діють на мову тіла, вони виказують правду про нас значно швидше, ніж думки, - незалежно від нашого бажання. Вони мотивують наші вчинки, а вміння до них прислухатись допомагає нам проходити через великі події без потреби обмірковувати кожну дрібницю"

"Почуття - це наш транспортний засіб на шляху від гніву, заперечення, сорому й провини до прийняття."

"Травмовані частини нашої психіки ніби застигають у дитячому віці, й ми починаємо шукати психологічну стратегію, щоб з цим упоратись."

"Зауважте: як і особистий тренер, психотерапія не є магічним розв'язанням проблем. Тіло вимагає сумлінної роботи, так само й психіка. Психотерапевт не дає порад, але ділиться спостереженням, запитує, звертає вашу увагу на речі, яких ви не помічали, підтримує вас, ..."

"Мета сеансів психотерапії - навчити вас дбати про себе."

"Психотерапія - це інвестиція, досвід, який залишиться з вами на все життя."

"людина - істота соціальна. Ми потребуємо регулярної соціалізації, інакше психічне здоров'я страждає."

"важливо зрозуміит: регулярна соціалізація моитвує, надихає, допомагає вчитись і зростати."

"Якщо для відновлення вам треба усамітнитись, то незалежно від вашого характеру, за класифікацією ви - інтроверт. Якщо ж вас живить спілкування, знову ж незалежно від рівня вашої компанійкості, ви - екстраверт. Цей поділ аж ніяк не визначає рівень сором'язливості чи впевненості в собі, і не є критерієм психологічного добробуту. Крім того, інтроверти та екстраверти в чистому вигляді трапляються рідко, бо, як і наші тіла, психіка має схильність до чогось, але обставини можуть це видозмінювати."

"Інтроверт не означає "сором'язливий""

"Тисячі досліджень підтверджують - спорт позитивно впливає на психіку."

"регулярне фізичне навантаження, поєднане з вправами для психологічного добробуту, приносить психіці величезну користь."

"Вивільнені під час фізичних вправ біохімічні речовини вводять нас у певний психологічний стан - у ньому ми отримуємо доступ до почуттів та думок, про які не здогадувались або яких уникали."

"Медитація осмисленості - це вміння повністю зосередитись на теперішньому моменті без осуду чи прив'язаності. Вона вчить нас приймати мить і нас самих такими, якими ми є."

"Бажання = джерело повсякденної радості, те, що покрадує ваше життя."

"Потреби = те, чого ви потребуєте для нормальної роботи тіла й психіки."

"Афірмації - це коротке, влучне, позитивне твердження про себе, свою важливість у житті, цінності, риси характеру, щось тілесне або емоційне, що стосується вас. "

"Рекомендації для створення власних афірмацій:
1. Афірмації треба писати від першох особи. Тобто ніяких "ти", "ви", "ми", "вони". 2. Це стверджувальні речення. Тобто "Я не потворний(а)", - це не афірмація, а "Я привабливий(а)" - афірмація. 3. Їх треба створювати з емпатією (тобто з позитивним емоційним зарядом), бо вони пробуджують негативні почуття (наприклад, сором чи відразу). 4. Ідеальна афірмація написана в теперішньому часі."

"Кожен із нас заслуговує на здорову психіку - це не розкіш, а базове людське право. Перетворивши фітнес для душі на спосіб життя, ви наближаєте себе до цього. Ваша психіка безцінна: цінуйте її. Любіть її. Працюйте заради нех. Вона єдина на все життя - іншої не буде."

"Реактивна (психогенна) депресія або депресивний невроз - це термін, що описує стан пригніченості, який негативно впливає на ваш добробут упродовж тривалого часу. Інший різновид, органічний депресивний розлад або психотична депресія, спричиняється дисбалансом хімічних елементів і вимагає медикаментозного лікування (воно залежить від підходу) і ретельного спостереження з боку вас самих і фахівців."

Тренування мозку (промо-лінк)

No comments:

Post a Comment

"Мистецтво мислити системно" Донелла Медоуз

Швидкочитання (промо) Кращі нотатки з книги: “Це основна ідея теорії систем. Завваживши звʼязок між структурою та поведінкою, ми починаємо ...