Friday, December 3, 2021

Диво п'ятої ранку (Джефф Сандерс)

Диво п'ятої ранку. Як підкорити свій день ще до сніданку
Тренування мозку (промо-лінк)

Кращі нотатки з книги:

"ранній підйом заради великої мети - моє найкраще особисте і професійне рішення за останні роки, бо навіть за все життя."

"п'ята ранку символізує щось більш приголомшливе і таки дивовижне.
1) П'ята ранку - це час, коли навкруги лише злагода, спокій і безтурботність. 2) П'ята ранку символізує контроль. 3) П'ята ранку може стати вашим найдорожчим активом."

"Комфорт - ворог величі."

"велич як активне прагнення до реалізації потенціалу. Велич - не зароблений статус чи кінцева мета. Це процес, нескінченна битва і щоденна боротьба. Велич - це нова, краща версія себе з ранку до ранку."

"Ерл Найтінгейл - батько сучасного руху особистісного розвитку - визначає успіх як "прогресивну реалізацію гідного ідеалу""

"концентрація - найважливіша навичка XXI століття."

"У книжці "Сила волі" Келлі Макгонігал стверджує, що сила волі - обмежений ресурс, який відновлюється під час сну. З плином дня резерви дисциплінованості й бажання працювати поступово вичерпуються. Під вечір нам уже складніше виконувати легкі завдання, не докладаючи значних зусиль. Якщо волієте скористатися природними циклами мозку, то хапайтеся за можливість перекинути всю важливу роботу на ранок."

"регулярний підйом зрання - це навичка"

"робота заповнює весь відведений на неї час - закон Паркінсона"

"Спорт - основний інструмент здоров'я і продуктивносіт."

"найефективніші щоденні звички - 1) Схоплюйтеся з ліжка спозаранку 2) Пийте спрагло 3) Важлива тиша 4) Фрукти на сніданок 5) Раціон з надихаючої і змістовної інформації 6) Ранкові тренування хоча б і на десять хвилин 7) Ретельно плануйт свій день"

"звичка - це повторювана дія, доведена до автоматизму"

"Nozbi - електронна органайзерна система. Хоч я використовую й обожнюю Nozbi, ви можете обрати інші програми-органайзери серед величезного їх розмаїїтя (зокрема Wunderlist, OmniFocys, додаток нагадувань для пристроїв Apple)"

"Неоціненний досвід я здобув кілька років тому, читаючи книжку Стівена Пресфілда "Як стати профі". У цій короткій, але дуже потужній роботі автор описує ледь помітні зміни, що трапляються в житті аматора, коли той стає професіоналом."

"Композиції сервісу Focus@Will розроблені для того, щоб допомогти зосередитися, відкинути відволікальні фактори, поліпшити увагу й увібрати більше інформації у процесі роботи. Як на мене, то таку музику краще слухати під час читання, письма, навчання чи будь-якої складної розумової діяльності."

"Фізична активність - невід'ємний складник енергійності, продуктивності й кращого здоров'я. Саме тому одна з моїх найулюбленіших стратегій - стіл для роботи стоячи."

Швидкочитання (промо-лінк)

No comments:

Post a Comment

Мова як система (В.А. Глущенко)

Швидкочитання .  Читай ШВИДШЕ з кращим розумінням . Кращі нотатки з книги: “Для сучасного мовознавства аксіоматичним є системний підхід до м...