Thursday, December 24, 2020

Прокачай свій мозок! Цікаві вправи для тренування

Прокачай свій мозок! Цікаві вправи для тренування
Покращуйте пам’ять, читайте швидше, збільшуйте фокус та периферійний зір- за допомогою програми для тренування мозку Readlax. (промо-лінк)

Кращі нотатки з книги:

"Ви - це ваш мозок. Без нього ви не здатні нічого зробити. Це мікрокосмос Всесвіту, який наповнюється потенціалом і просто чекає, коли ви зможете сповна наим скористатися."

"Ваш мозок досяг максимальное спроможності у віці приблизно 25 років. Потім продуктивність мозку починає знижуватися, але ви контролюєте швидкість цього процесу. Піклуйтеся про свій мозок, і це відбуватиметься не так стрімко."

"Тренування мозку - це будь-яка діяльність, що стимулює вас інтелектуально, і від якої мозок дістає користь. Це стимулює створення в ньому зв'язків, які роблять вас розумнішими."

"Ваш мозок погано вчиться, коли йому нудно або коли завдання занадто легке, тому для дієвого тренування мозку потрібна концентрація"

"один із видів тренувань мозку, який вартий більшої уваги, - вправи, спрямовані на розвиток пам'яті."

"Не намагайтеся виконувати два завдання водночас. Людина не може свідомо думати про кілька речей одночасно."

"Розділіть склдані завдання на дрібніші, простіші, щоб можна було розпочати роботу над ними."

"Неприємне відчуття - тримати в голові список речей, які потрібно зробити, ідей, що хочете обміркувати, або завдань, які повинні виконати. Тож не варто так робити - записуйте їх."

"приблизно через вісімнадцять годин без сну, ваша здатність свідомо мислити почне погіршуватися. Чимало важливих біологічних процесів, зокрема у вашому мозку, відбуваються під час сну."

"Під час сну ваш мозок опрацьовує події дня, закріплюючи й осмислюючи інформацію, які він засвоїв. Ваш мозок також продовжує думати, навіть якщо ви цього не усвідомлюєте, тому іноді ви можете прокинутися з новою ідеєю, як розв'язати пенву проблему."

"Для правильного функціонування вашому мозку потрібно постійно отримувати поживні речовини. Фізичні навантаження і збалансоване харчування потрібні для отримання цих речовин, які підтримують і захищають ваш мозок."

"ми знаємо, що аеробні вправи потрібні для того, щоб підтримувати здоровий стан мозку: 1) Фізичні навантаження поліпшують стан клітин мозку 2) Фізичні вправи допомагають вам опануовувати нові знання 3) Після фізичних навантажень легше зосередитися 4) Вправи можуть зменшити стрес і певною мірою послабити депресію 5) Фізичні навантаження можуть допомогти створити креативні ідеї 6) Фізичні вправи допомагають протидіяти природній загибелі клітин мозку, допомагаючи уповільнювати виникнення деменції в літніх людей."

"Їжте збалансовані й різноманітні продукти, не переїдаючи, й уникайте модних і строгих дієт"

"кілька порад від медиків: не пропускайте сніданок; використовуйте меншу тарілку, щоб не здавалося, що вона порожня; їжте повільніше, щоб сигнал про насичення потрапив у мозок; пийте більше води"

"Ваш мозок може будувати й перебудовувати нейронні зв'язки протягом усього життя, завдяки чому він опановує нові способи мислення. Він навіть може створити нові клітини мозку, принаймні в деяких ділянках, зокрема тих, що пов'язані з довготривалою пам'яттю"

"Усвідомленість - це результат медитації, коли людина зосереджується лише на своєму диханні й вважає будь-які інші думки, що з'являються в голові, тим, що відволікає, що можна спостерігати, а потім відхилити. Молитва також може бути формою усвідомлености."

"Жити минулим - школдить вашому теперішньому."

"Коли пояснюєте що-небудь іншим, краще розумієте це самі."

"Мало хто з нас хоче "виділятися з натовпу", тому ми копіюємо поширені моделі поведінки, навіть якщо не розуміємо їх."

"Що більша група, то більше ми схильні припускати, що вона знає, що робить."

"Якщо ви припустилися помилки, вибачтеся і рухайтеся далі."

"Люди пам'ятають миті успіху краще за помилки."

"Ті, що ризикують, видаються хоробрими."

"Ми зосереджуємося на речах, з якими погоджуємося, і які обираємо, щоб вірити, відкидаючи альтернативні думки як неправильні або злісні."

"Нерозумно покладатися на те, що інші зміняться."

"Людська особистість навряд чи може істотно змінитися, тому не чекайте змін, які ніколи не настануть."

"Діти навчаються через експеримент - і дорослі також."

"Страх невдачі може утримувати нас від того, щоб спробувати щось зробити."

"Ви ніколи не знаєте, на що здатні, доки не спробуєте."

"ваш мозок може дуже швидко вчитися, помічаючи закономірності й роблячи висновки. Він неймовірно швидко пристосовується до нових ситуацій, і те, що спочатку здається надзвичайно важким, може скоро здатися цілком піддатливим."

"Різне формулювання однієї й тієї самої думки допомагає вивільнити потік думок."

"коли ви спите, ваш мозок страшенно зайнятий, осмислює день, який минув, і придумує нові розв'язання проблем, що вас турбують."

"Ваш мозок любить виявляти зв'язки навіть там, де їх немає."

"Ваш мозок - це феноменальна машина виявлення зв'язків. Він розпізнає і виявляє речі, які, здається, відбуваються водночас або послідовно, і дає вам змогу зрозуміти, що відбувається, і дізнатися про світ. На жаль, він також помічає зв'язки там, де їх немає."

"Якщо ви спробуєте щось ризиковане, і вам це вдасться, виникає спокуса повірити, що вам так само це вдасться, якщо спробуєте ще раз. Ваш мозок майже відразу починає переоцінювати вашу майстерність, що породжує помилкове відчуття впевненості."

"Успіхи приписують майстерності, а провали залічують на рахунок "не пощастило""

"У кризовій ситуації дуже важливо залишатися зосередженим."

"Ми весь час приймаємо упереджені рішення."

"Нам часто потрібно швидко, що-небудь вирішити, а тому наш мозок еволюціонував, щоб ми могли робити саме це, пропонуючи швидкі судження про майже все. Ці інстинктивні почуття, які керують нашими мислиннєвими процесами, можуть бути корисними, але, якщо ми не усвідомлюємо, що вони трапляються, вони також іноді можуть вводити нас в оману."

"Є багато типів ментальних упереджень, і всі вони можуть вплинути на наші очікування. Ось дякі з них: ми припускаємо, що праві скоріше групи, ніж окремі особи; ми погано оцінюємо ймовірності; ми однаково припускаємо, що на майбутні події впливають минулі, навіть коли зрозуміло, що їх не можна пов'язати між собою; ми вважаємо, що особливі події, які відповідають нашим очікуванням, імовірніші, ніж менш особливі; ми ігноруємо інформацію, яка суперечить нашим переконанням; ми думаємо, що могли б передбачити минулі події навіть тоді, коли насправді це не так; що частіше ми чуємо якусь інформацію, то більше вона здається нам правдивою; ми радо переходимо від невеликої кількості інформації до загальних висновків; ми застосовуємо стереотипи стосовно груп до окремих людей."

"Читайте якомога більше - навіть якщо це лише стаття в інтернеті."

"Багатий словниковий запас полегшує мислення"

"Подумайте про те, щоб вивчити іноземну мову."

"Уміння чітко й стисло висловитися збільшує ймовірніть того, що інші звернуть на вас увагу, а також допомагає легше думати."

"Формування хорошого словникового запасу ще й збільшує задоволення від читання, а також допомагає відкрити ваш мозок для нових понять та ідей."

"Збагачення словникового запасу й загального кругозору завдяки читанню різноманітної літератури допомагає розширити і ваше мислення, і навички спілкування."

"Практикуйтеся й не очікуйте, що відразу все вийде ідеально"

"Пишіть для себе. Як і з будь-яким мистецтвом, краса - в очах того, хто дивиться, тому писати для себе, а не для інших - чудова ідея. І якщо ви пишете для себе, вам не варто надто перейматия думкою інших. І річ не в тому, про що ви пишите, а в самому акті писання."

"Докладайте зусиль і вивчайте що-небудь нове щодня."

"Ми не знаємо, чого не знаємо, тому єдиний спосіб дізнатися - дослідити."

"Постійне навчання допомагає розширити кругозір, сприяє багатшому й глибшому мисленню Воно також корисне для вашого мозку, який любить, коли йому кидають виклик. Що незнайоміша галузь, в якій ви здобуваєте новий досвід, то краще."

"Ваша пам'ять сильніша, ніж ви думаєте"

"Практикуйте використання пам'яті - це дасть вам швидку вигоду."

"Занотовуйте речі, які хочете запам'ятати"

"Шукайте нові види діяльності й способи тренування мозку"

1) Просвітництво сьогодні. Аргументи на користь розуму, науки та прогресу
2) Про що ми говоримо, коли говоримо про книжки: Історія та майбутнє читання
3) Тренування мозку та пам'яті (Пам'ять. Фокус. Читання)

No comments:

Post a Comment

"Мистецтво мислити системно" Донелла Медоуз

Швидкочитання (промо) Кращі нотатки з книги: “Це основна ідея теорії систем. Завваживши звʼязок між структурою та поведінкою, ми починаємо ...