Thursday, December 24, 2020

Україна-Русь. Українська звитяга (Володимир Білінський)

Україна-Русь. Українська звитяга
Найкращі записи з книги:

"до найвидатнішої перемоги наших (українських) предків у 512 році до н.е. над перським царем Дарієм"

"Ще раз зазначимо: ніяких прийшлих готів із берегів Балтики на землі сучасного українського Причорномор'я у I-II ст. нашої ери не було."

"Чим же заслуговує на велику пошану професор А. М. Кіндратенко? Тим, що зібрав докупи усі розповіді давніх авторів (Амміана, Приска та Йордана) про далеких гунів, дослідив їх за всіма напрямками і зробив фундаментальній висновок: гуни були давніми скіфами, слов'янами-українцями."

"Землі Скіфії і володіння гунського правителя Аттила лежали на південному сході від Істра, на теренах сучасної України, і саме там 448 року, у своїй столиці, Аттило приймав візантійське посольство. Про те, що столиця Аттила стояла у межиріччі Бугу та Дніпра, свідчить також опис подорожі посольства, зроблений його секретарем Пріском."

"за описом Пріска, побут та звичаї гунів і дійшов (професор Кіндратенко) висновку, що всі елементи того побуту та звичаїв є елементи суто давньої української культури Черняхівськогої доби. "

"усі звичаї та елементи гунської (скіфського) побуту, наведені Пріском, належать виключно українцям. Вони не мають нічого спільного зі степовими кочовими племенами татар."

"скіфи (гуни) та Аттила мали свою рідну мову, яка не належала до тюрських (кочових) мов у 448 році."

" Гатило (Аттила) та його оточення говорило мовою "скіфською", не уннською (татарською), не готською (германською) і не авсонською (латинською)"

"ромеї величали нас - гунами, варварами тощо. Ми ж себе уже в ті роки починали називати русичами. Це забуті аксіоми."

"Переконливу крапку в дискусії (про походення Кам'янці-Подільского) поставила архитектор-реставратор Є. Пламенниця, яка в 1960-ті рр. виявила у Старому замку давньоруське ядро XI-XIII ст..., а в 1980 р. відкрила на острові Старого міста залишки житлової забудови XII-XIII ст. Ці дослідженя, підтримані археологами, спростували гіпотезу щодо заснування міста у середині XIV ст. литовськими князями Кар'ятовичами."

"відомий німецький історик К. Мілленгоф у праці "Дойче Алтертульскунде" ще 1892 року писав: "Погляди про походження гетів ми повинні перевірити... бо ніхто так, як Грімм не ототожнював гетів з готами""

"саме Грімм переназвав "гетів на готів", чим зробив із них германців. Зрозуміло, що саме гети залишили де-не-де свої сліди у Західній Україні, відступаючи з теренів сучасного Причорномор'я на початку нової ери. Тобто ніяких германських племен готів на теренах України бути не могло. Із цього сьогодні слід виходити."

"Європейські гуни - предки українців (Кіндратенко)"

"гуни - давні українські племена - у ті роки вже мешкали у Придністров'ї. Бо як дослідив професор Кіндратенко і його колега Заєць, черняхівська археологічна культкра, яка дуже поширена у Кам'янець-Подільському регіоні, є суто українською (Заєцшь) та гунською (Кіндратенко)"

"Назва "тиверці" походит від стародавньої назви Дністра - Тірас"

"територія міста Кам'янець була заселена предками праукраїнців з далекого I ст. нової ери. Геродот і давні античні греки називали нас скіфами і сарматами, давні римляни - гунами, а пізні візантійці та германці - тиверцями."

"Ось що про нас писав візантійський імператор Костянтин Багрянородний (905-959) у праці "Про управління імперією": Цей народ ми називаємо скіфами або гунами. Щоправда, самі себе вони звуть русами."

"книга Кіндратенко "Європейські гуни - предки українців""

"Змієві вали будувались: у 150 році до нової ери, у 20 році до н.е., а за нової ери - у 190, 280, 320, 370, 390, 430, 470, 530, 550, 620 роках тощо."

"Як зазначено в працях А. С. Бугая, частина центральної Київщини, оточена річками Дніпром, Стугною та Ірпенем, - є так званим київським трикутником... знаменитий Київський трикутник і був отією, не менш знаменитою землею Геррос, тобто - Землею Русів, де ховали скіфських царів."

"носіями Черняхівської культури були у III - V ст. н.е. не тільки анти та славени, а й гунські племена. І все те є досягнення праукраїнського етносу."

"Михайло Брайчевський, посилаючись на літописи, стверджує, що київські князі Аскольд і Дір не мали стосунку до династії Рюриковичів, а належали до династії князя Кия."

"860 року, після першого походу київського князя Аскольда на Візантію, на Русі почали запроваджувати християнську релігію. Для Києва був висвячений митрополоит Михайло Сирин та шість підлеглих йому єпископів. Тобто Русь, що до появи Рюриковичів, мала свою писемність, свої книги, свої примітивні навчальні заклади."

"Переворот 882 року. Прихід нормандської дружини на чолі з Олегом до Києва, вбивство ними правлячого в Києві князі Аскольда та захоплення київського престолу 882 року було звичайним державним переворотом. І тільки!"

"Київська держава існувала до приходу Рюриковичів щонайменше 250 років, і всі ті роки нею правили потомки князя Кия... Рюриковичі до створення Київської держави не мали жодного стосунку. Вони просто вчинили в Києві 882 року державний переворот, убивши місцевого князя та захопивши владу."

"Східний похід Святослава 964-966 рр. відіграв фатальну роль в історії Хозарії. Каганат припинив своє існування не тільки як велика дежрава, а як історичне явище."

"сьогодні московити не той народ, який бажає знати правду про своє походження. Їх влаштовують вигадані їхніми правителями міфи-фантазії"

"Усі історики світу сьогодні погоджуються, що українським спадкоємцем Великого Київського князівства стало Велике Галицько-Волинське князівство. І засновникмо ВКЛ був князь Роман Мстиславович."

"За свідченнями іспанського монаха (1323 -1349 роки), до Львівського королівства входили "... п'ять великих міст. Перше називається Львів, друге - Київ, ще одне - Володимир, ще одне - Пінськ, ще одне - Сівер (Новгород-Сіверський). ""

"на початку XIV ст. до складу, як ми називаємо, Великого Галицько-Волинського князівства належали: Берестейщина, Холмщина, Галичина, Волинь, Сіверщина, Пінщина, Київщина, Покуття, Поділля, Буковина та інші землі до Чорного моря."

"Цікава зазначити, що один із кращих українських істориків - Леонід Войтович ствердив як постулат (тобто - незаперечна істина) тезу, що на Волинь до 1430 року іноземниі князі не допускалися. І то правда! Їх там не було! Твердження істориків, в тому числі українських, про литовського князя, так званого Дмитра (Любарта), який нібито у 1340-1383 роках сидів на Волинському престолі, - є стовідсотковою вигадкою, підкинутою імперськими істориками до нашої науки."

"московити ніколи не були слов'янами (це фіно-татарська за походженням нація) і Ростово-Суздальська та Рязанська землі (Тмутаракань) ніколи не входили до складу Великого Київського князівства. Що досліджено у книзі "Країна Моксель, або Московія". Ці аксіоми слід пам'ятати."

"Москва заснована золотоординським ханом Менгу-Тимуром у 1272 році."

"жодне стародавнє європейське джерело не знає про так звані Невську (1240) та Чудську (1242) битви. Тобто московити "оспівують" свої вигадані перемоги."

"за часів сина хана Берке - Петра Ординського - улус стабілізувався і став православним Московським князівствомю."

"Після того як 1250 року князь Данило Галицький особисто відвідав ставку хана Батия та з великою пошаною був прийнятий ним, відносини Галицько-Волинської держави із Золотою Ордою стали цілком дружніми, а можливо, й союзниками. Ще раз нагадую: тримати західний кордон з вороже налаштованими поляками, германцями, угорцями, хорватами тощо було значно вігідніше силами князя Данила, ніж ординськими. Саме такий підхід подій засвідчує страта в Золотій Орді Чернігівського князя Михаїла, який був угорським союзником, та припинення протистояння з його сином Ростиславом, що "втік в ляхи.""

"нажадків великого Чингісхана. А то були: Хан Кутлубуга - володар улуу Беркечара (в російській історії Беркечар подається як хан Бехан); Хан Хаджібей [Хаджі-Черкес(бек)] - володар Астраханського ханства - похідний керманич війська Золотої Орди; Хан Дмитрій - так званий Московський князь. Він же хан Сарихозя."

"Хан Дмитрій - в російській історії згадується як Великий Московський князь Дмитрій, так званий Донський. За віком, певно, участі в битві не брав. Був знищений ханом Тохтамишем у 1391 році після того, як зрадив останнього у битві з Тимуром на р. Кундурчі."

"настав час видати в Україні несфальшовану працю польського священика та історика Яна Длугоша, написану до 1480 року. В своей "Истории Польши" (доведена до 1480; 12 книг на латинськом яыке)""

"Із праць Яна Длугоша слід вибирати достовірні факти, яких завжди боялися російська влада і російьскі історики, а не зсилатия на його пропольський аналіз та патріотичні висновки."

"роди православних князів Острозьких і Вишневецьких походять з одного князівського дому - Галицьких. Про що говорив і польський хроніст Ян Длугош."

"Однією із найславетніших перемог князя Костянтина Острозького стала його перемога над московитами під Оршею 8 вересня 1514 року."

"спадкоємцем Київської Русі стало Велике Галицько-Волинське князівство, засноване 1199 року Великим князем Романом Мстиславовичем - батьком знаменитого Данила Галицького."

"Тобто - відновлення Київської митрополії відбулося восени 1617 року, і поляки знали про те не т ільки перед Цецорською битвою 1620 року, а й перед московським походом 1618-го."

"1632 року сейм визнав Київську православну митрополію, а 14 березня 1633 р. новий король Владислав IV затвердив це рішення."

"поділ на епохи та періоди української державності.. :
1. Давня епоха. а) Кіммерійська доба б) Скіфська доба в) Сарматська оба г) Гунська доба
2. Епоха слов'ясньких утворень. а) Антська доба б) Українська держава династії Кия в) Київська держава Аскольда
3. Середньовічна епоха. а) Доба Київської Русі-України б) Доба Галицько-Волинської держави в) Доба Литовського-Руської держави
4. Епоха поневолення та боротьби. а) Доба польского поневолення б) Доба козацької держави в) Доба московського поневолення
5. Новітня епоха. а) Українська держава (1917-1921) б) Доба УРСР в) Українська дежава (новітні часи)"

"Слід пам'ятати - в добу Великого Литовсько-Руського князівства побутував титул Великий Руський князь. Він належав династії князів Галицьких-Острозьких, і людина, яка мала той титул, була в державі другою особою."

"Козацька держава існувала до 1764 року, але після гетьмана Івана Мазепи (1709 рік) її значення було практинчо умовним."

"Коли ми говоримо про сучасну українську державу, слід також пам'ятати, що 1991 року ми не створювали нову дежраву, а відновили її діяльність."

"Англійська газета "Merkure Anglos" у грудні 1648 року, описуючи обидві битви Богдана Хмельницького та високо оцінюючи їх, зробила висновок: Польща (Річ Посполита) "впала під ноги козаків"."

"Отож, рішення про мир з Яном Казимиром мало бути спільним - Іслам-Гірея і Богдана Хмельницького. Тому мав існувати третій фактор. І він існував. То був так званий "Троїстий союз", що поєднував на той час Османську імперію, Кримське ханство і Московське князівство... Слід пам'ятати слова Єрусалимського патріарха Досифея, сказані московському цареві Петру I дещо пізніше, що той є васалом і Кримського ханства і Османської імперії... Московія аж ніяк не могла і не бажала допустити існування поруч себе великої православної Української держави. У цьому питанні Московію підтримувала Османська імперія. І кримський хан Іслам-Гірей це знав. А тим, хто думає протилежне, нагадаю: у 1648-1649 роках у кримського хана перебували московські посли з даниною. Ось їхні прізвища: Т. Хотунський, І. Степанов, М. Ларіонов, І. Нікітін. І не тільки вони!"

"Запам'ятаймо, Московію перейменував у Російьку імперію Петро I тільки 1721 року, після підписання Ніштадтського миру."

"у 1667 році існував титул Подільского князя. Отож, і Подільське кназівство у попередні роки мало існувати."

"головною військовою потугою, яка восени 1920 року захопила Крим, була армія Махна."

"Генерал Роман Шухевич. Легендарний командувач Української Повстанської Армії. Ми досі не розуміємо, яка титанічна особа прихована за цими словами. Людина, не маючи підтримки держави, зусібіч оточена ворогами, спираючись тільки на український народ, зуміла створити стотисячну Повстанську армію і, очолювала її, вела впродовж 8-ми років страшну, жорстоку боротьбу за незалежність українського народу."

"сучасного агресора Північну Корею, яка довела свій народ до повного зубожіння та маразму і погрожує усьому світові своїми атомними бомбами, виплекала Москва. Це слід завжди пам'ятати."

1) Україна-Русь. Книга друга
2) Україна: історія (History of Ukraine), Орест Субтельний
3) Україна-Русь vs Московія: настільна книга

No comments:

Post a Comment

"Мистецтво мислити системно" Донелла Медоуз

Швидкочитання (промо) Кращі нотатки з книги: “Це основна ідея теорії систем. Завваживши звʼязок між структурою та поведінкою, ми починаємо ...