Friday, December 25, 2020

Тренер на трильйон. Правила лідерства Білла Кемпбелла з Кремнієвої долини

Тренер на трильйон. Правила лідерства Білла Кемпбелла з Кремнієвої долини
Швидкочитання: Топ-5 кращих додатків для iPhone (промо-лінк)

Кращі нотатки та поради з книги:

"почніть вважати основною складовою організації не окремих людей, а команди."

"Project Aristotle ... із визначення характерних ознак найуспішніших своїх команд"

"... забезпечення безпеки, чіткості, значущості, надійності та ефекту кожній команді"

"Розумний керівник - це людина, яка поєднує грунтовні технічні знання з розумінням бізнесу та творчою обдарованістю."

"... важливий чинник успіху компаній - команди, що діють як спільноти, суміщаючи інтереси й забуваючи про розбіжності в думках, щоб їхні члени поодинці й разом зосереджувалися на користі для компанії. Як показують дослідження, люди, що почуваються на роботі членами доброзичливої спільноти, більш зацікавлені у своїй роботі й працюють значно продуктивніше. Водночас відсутність спільності є основним чинником вигорання на роботі."

"Менеджером робить посада. Лідером роблять люди."

"між креативністю та ефективністю роботи завжди інсує суперечінсть"

"Дослідження 2012 року показало, що в індустрії відеоігор сильний менеджмент середньої ланки забезпечую 22% змін у доходах, тим часом як креативний дизайн ігор забезпечує всього 7%."

"як любив казати Білл: "Якщо ви чудовий менеджер, ваші люди зроблять вас лідером.""

"(лозунг Білла) Люди - понад усе"

"Люди є основою успіху будь-якої компанії. Головний обов'язок кожного менеджера - допомагати людям ефективніше виконувати свою роботу, зростати та розвиватись."

"Чудові люди досягають успіху в середовищі, яке звільняє та посилює цю енергію. Менеджери створюють це середовище за допомогою підтримки, поваги й довіри."

"Підтримувати - означає надавати людям інструменти, інформацію, підготовку та тренерський супровід, необхідні їм для успіху."

"Поважати - означає розуміти унікальні кар'єрні цілі людей і зважати на їхній життєвий вибір. Це означає допомагати людям досягати цих кар'єрних цілей шляхом, що відповідає потребам компанії."

"Довіряти - означає давати людям свободу займатися своєю роботою та приймати рішення. Це означає знати, що люди хочуть працювати успішно й вірити, що вони працюватимуть успішно."

"Для встановлення контакту та покращення стосунків між членами команди починайте командні наради зі звітів про поїздки чи інших відносно особистих тем, не пов'язаних із бізнесом."

"Він виступав за пошук найкращої ідеї, а не консенсусу."

"Білл вважав, що знайти найкращу ідею можна, оприлюднивши та винісши на обговорення у групі всі думки та ідеї: чесно озвучити проблему та подбати про те, щоб люди мали можливість висловлювати свої справжні думки, особливо якщо вони незгодні."

"Менеджер зобов'язаний керувати процесом прийняття рішень, завдяки якому всі точки зору вислуховують і зважають, а за потреби - віддавати вирішальний голос і приймати рішення."

"Можна оскаржувати думки, але оскаржувати принципи загалом неможливо, позаяк усі вже з ними згодні."

"Ніколи не толеруйте людей, які переступають етичні межі: брешуть, поводяться безсовісно чи неетично, докучають колегам чи збиткуються з них."

"Прагнення до уваги - одна з ознак нарцисизму."

"якщо у вас у слушний час з'являється потрібний товар для потрібного ринку, працюйте якомога швидше. Будуть певні дрібні халепи, і їм треба швидко давати раду, але швидкість на першому місці."

"Мета компанії полягає у втіленні бачення товару. Всі інші складові підпорядковані товару."

"Це головний виконавчий директор керує радою директорів, а не навпаки."

"найважливішою валютою у стосунках - дружніх, романтичний, сімейних чи професійних - є довіра."

"Довіра - це коли люди відчувають, що можуть бути вразливими."

"Довіра - це необхідність дотримуватися слова."

"Довіра - це відданість. Одне одному, рідним і друзям, а також своїй команді та компанії."

"Довіра - це сумлінність."

"Довіра - це розважливість."

"Всезнайки непридатні до тренування."

"Білл розповів, що обирає людей для співпраці за скромністью. Лідерство - це не для вас, я для служіння чомусь більшому: компанії, команді."

"вмілі лідери з часом набувають більшого досвіду, що лідерський статус дістається їм від команди"

"допитливі люди, які хочуть дізнаватися нове, найкраще підходять для лідерства. У цій формулі не було місця всезнайкам і їхній гордині."

"Тренер - це людина, що каже вам те, чого ви не хочете чути, та змушує вас бачити те, чого ви не хочете бачити, щоб ви могли бути тим, ким завжди себе уявляли."

"Риси, що роблять людину придатною до тренування - це чесність і скромність, готовність уперто працювати і старатися, а також постійна відкритість до навчання."

"Якщо дослухатися до людей, вони відчувають, що їх цінують."

"Будьте ненастанно чесні й відверті, долучайте до негативних коментарів турботу, висловлюйте коментарі якомога швидше, а якщо вони негативні, висловлюйте їх віч-на-віч."

"не кажіть людям, що робити: розповідайте історії та підштовхуйте їх до найкращих для них рішень."

"Білл вважав, що менеджер зобов'язанаий спонукати команду діяти відважніше. Відвага - це непросто. Для людей природно боятися ризикувати: а раптом вони зазнають невдачі? Менеджер же зобов'язаний відучити їх від стриманості."

"Пропагуйте відвагу."

"Він (Білл) починав із завоювання довіри, яка з часом лише міцнішала. Украй прискіпливо добирав підопічних: тренував лише придатних до тренування, скромних і спраглих людей, які навчалися все життя. Слухав уважно, не відволікаючись. Зазвичай не казав людям, що робити, а ділився історіями й дозволям їм робити висновки. Сам будучи цілковито відвертим, вимагав цього й від інших. А ще пропагував відвагу, демонструючи неймовірну впевненість і встановлюючи високу планку очікувань."

"він (Білл) завжди інтуітивно прагнув працювати з командою, а не з проблемою."

"Найважливіші риси, яких слід шукати - це розум і серце: здатність швидко навчатися, готовність старанно працювати, сумлінність, твердість, емпатичність і схильність ставити команду на перше місце."

"Виграє той, хто має найкращу команду, а в найкращих командах більше жінок."

"Питання не в тому, що сталося та хто винен, а що з цим робитимемо."

"Лідери ведуть. Коли все погано, команди хочуть від своїх лідерів ще більшої відданості, самовіддачі й рішучості."

"любіть засновників і робіть так, щоб вони й надалі продуктивно працювали в компанії незалежно від ролі, яку вони там виконують."

"Сердце і душа мають значення. Часто вони втілюються у засновникові компанії..."

"Будьте креативними. Період після п'ятдесяти років має бути найкреативнішим у вашому житті."

"перед світом стоїть багато викликів, а давати їм раду можуть лише команди. Цим командам потрібні тренери."

1) Прокачай свій мозок! Цікаві вправи для тренування
2) Суперстудент (SuperStudent)
3) Техніка ухвалення рішень. Як лідери роблять вибір

No comments:

Post a Comment

"Мистецтво мислити системно" Донелла Медоуз

Швидкочитання (промо) Кращі нотатки з книги: “Це основна ідея теорії систем. Завваживши звʼязок між структурою та поведінкою, ми починаємо ...